Ciment Fondu ®: Ciment cu întărire rapidă, care permite repunerea rapidă în opera a betoanelor si accelerator al cimentului Portland

Avantaje CIMENT FONDU:

Accelerarea prizei

Prin adăugarea unei anumite cantități de CIMENT FONDU în mortarele sau betoanele de ciment tradițional, priza este accelerată cu între 5 și 30 de minute.

Reluarea rapidă a activității

Un beton sau un mortar cu CIMENT FONDU permite o reluare a activității ultra rapidă: puteți da în exploatare lucrările dumneavoastră la câteva ore după turnare.

Utilizare la temperaturi scăzute

CIMENT FONDU este eficient la temperaturi scăzute de la primele înghețuri și până la -10 °C (protejând betonul de îngheț).

Rezistența la temperaturi ridicate

Alegeți agregatele în funcție de temperaturi de peste 450 °C. Așteptați 48 h înainte de prima expunere la temperatură.

Rezistență la coroziune

Asociate cu agregatele potrivite, betoanele și mortarele cu CIMENT FONDU sunt mai rezistente la agresiuni în mediu acid (pH > 4), la coroziune și la abraziune.

Ciment Fondu® este un ciment pe bază de aluminați de calciu, spre deosebire de cimentul Portland, care are la bază silicați de calciu. Această diferență conferă produsului Ciment Fondu® proprietăți adecvate pentru aplicații deosebite, completând utilizările tradiționale ale cimentului Portland.

Proprietăți:

  • Ciment cu întărire rapidă, care permite repunerea rapidă în opera a betoanelor după 6- 24 de ore.
  • Rezistență excelentă la atacurile acide, pH > 4
  • Foarte potrivit pentru aplicațiile în cadrul cărora trebuie să reziste la temperaturi înalte.
  • Deosebit de bun pentru lucrările supuse abraziunii
  • Utilizat în amestec cu mortarele de ciment obișnuit, permite reglarea prizei între 3 și 30 de minute, în funcție de dozarea de Ciment Fondu®

Ciment Fondu® are un timp de priză similar cimentului Portland, însă se întărește foarte rapid. Betoanele și mortarele ating o rezistență mecanică ridicată foarte repede, ceea ce permite o decofrare rapidă și o repunere în serviciu rapidă (ex: repararea drumurilor), după 6 – 24 de ore după punerea în operă.

Ciment Fondu®, spre deosebire de cimentul Portland, nu eliberează var în timpul hidratării. Astfel, betoanele cu porozitate mică (raport scăzut apă/ciment) au o rezistență excelentă la atacurile acide, pH > 4, pentru o mare varietate de substanțe agresive. De asemenea, Ciment Fondu® rezistă foarte bine la căldură și este indicat pentru betoanele refractare.

Betoanele și mortarele Ciment Fondu® formulate pentru a atinge rezistențe ridicate și o porozitate scăzută prezintă o rezistență mai mare la abraziune și la uzură. Se pot obține performanțe și mai bune utilizând produse granulate adaptate, precum granulele Alag®. Este o opțiune ideală pentru aplicațiile în care betonul este supus abraziunii: zone industriale cu dale, zone de descărcare și de transfer, deversoare de baraje, canale, piloni etc.

Ciment Fondu® se comportă și ca accelerator al cimentului Portland, utilizat pentru lucrările de izolare rapidă și pentru micile reparații. Amestecul Ciment Fondu®/ciment Portland nu trebuie să fie utilizat niciodată pentru elemente de structură.

Ciment Fondu® este fabricat în cadrul unui sistem de management al calității certificat în conformitate cu cerințele standardului ISO 9001. Dincolo de cerințele minime ale standardului EN 14647, producția franceză beneficiază de controale și de cerințe complementare, precum cele definite în documentul de referință NF 002, care îi permit să beneficieze de eticheta NF-Liant hidraulic.

Documentație: